The Folklore Company Logo
Vilket broderi passar dig?
Ta vårt quiz!

Köpvillkor

Betalning

För leverans inom Sverige

Kort, faktura, delbetalning eller banköverföring: välj det som passar dig bäst. I The Folklore Companys webbutik betalar du enkelt och snabbt med Klarna Checkout eller Paypal.

OBS: Du behöver inte ha ett Paypalkonto för att genomföra ditt köp via deras site. Godkända korttyper inkluderar Visa, MasterCard och American Express. Du kan också använda tillgångar på ditt Paypal-konto. 

För leverans utanför Sverige

För leverans utanför Sverige betalar du med bank eller kreditkort via Paypal. OBS: Du behöver inte ha ett Paypalkonto för att genomföra ditt köp via deras site. Godkända korttyper inkluderar Visa, MasterCard och American Express. Du kan också använda tillgångar på ditt Paypal-konto.

Leverans

Vi erbjuder Postnord och UPS som transportörer, där vi idag pga. rådande Covid-19-situation rekommenderar UPS till utlandet. Med UPS levereras ordern generellt till närmaste 'Access Point'.
 
Små paket med en tjocklek på max 3 cm skickas som brev och levereras direkt i din brevlåda. Större paket skickas som paket för avhämtning hos närmaste postombud. Det är köparens ansvar att adresser som angivits vid beställning är korrekt. 

Fraktkostnad utgår enligt tabellen nedan, och kommer även framgå tydligt i utcheckningen när du genomför din beställning.

Produkter (lagerförda produkter samt personligt framtagna broderier) packas och avsänds normalt inom 1-2 arbetsdagar. Om detta av någon anledning skulle ändras, ex. p.g.a. högsäsong, kommer information om detta att finnas i samband med att du lägger beställningen på hemsidan. I de fall produkter inte finns i lager och måste beställas, kan leveranstiden bli något längre och i sådant fall meddelar vi dig via den e-postadress som angivits vid orderläggningen. 

Pga. pågående Corona-pandemi får man räkna med förlängda leveranser med upp till 2-4 veckor om man skickar med Postnord internationellt. Vi rekommenderar därför UPS vid leverans till utlandet, där leveranstiden efter sändning ligger på 3-5 dagar.

Den totala leveranstiden, inklusive packning och tillverkning, är vid normal postgång med Postnord följande:

Leveransområde Inom Sverige Europa (EU) Europa (icke EU) Utanför Europa US (UPS rekom.)
Leveranstid, ca 1-3 arbetsdagar 4-6 arbetsdagar 4-6 arbetsdagar 5-14 arbetsdagar 4-8 arbetsdagar
Normal frakt 49 kr 80 kr inkl moms 80 kr exkl moms 80 kr exkl moms 99 kr exkl moms (UPS, Spårbart)

Fraktkostnader konverteras till andra valutor enligt dagligen uppdaterade valutakurser från Europeiska centralbanken. Här kan du konvertera mellan olika valutor.

Reklamationer

Reklamationsrätt vid tillverkningsfel

Alla varor kontrolleras noga innan de skickas till dig som kund. Om din vara är skadad, du har fått fel produkt eller fel antal, ber vi dig att omgående kontakta oss på info@folklorecompany.com.

Reklamation skall göras inom skälig tid från det att felet upptäckts. Vid reklamation skall du som köpare kunna påvisa att det uppkomna felet fanns på produkten redan vid leveranstillfället. Varor som specialanpassats just för dig, byts inte om inte felet på leveransen ligger hos oss.

Ångerrätt

Du har i enlighet med "Lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler" rätt att ångra ett köp gjort i Sverige inom 14 dagar från det att du tar emot varan. När flera produkter beställts som dock levereras vid flera tillfällen, gäller ångerrätten från det att du tar emot den sista varan. Om du vill ångra ditt köp, maila oss inom 14 dagar på info@folklorecompany.com. Ångerblankett från KO finner du här: Ångerblankett.

Du har rätt att undersöka varan, men om den skall kunna returneras skall den vara "väsentligen oförändrat skick". Om du har använt varan eller hanterat den på ett sätt som inte är nödvändigt för att undersöka den, har vi rätt att kräva ersättning för varans värdeminskning.

Senast 14 dagar från att du meddelat oss att du ångrat ditt köp, skall varan återsändas till The Folklore Company på adress c/o Kungsbrodyr, Bolshedens Industriväg 18, 427 50 Billdal. Efter att vi mottagit och kontrollerat varan betalar vi inom 14 dagar in varuvärdet på ditt konto. Vid en retur, är det du som kund som står för returfrakten. 

Vad gäller egendesignade broderier (PDF, DIY-kit eller färdigbroderad) eller måttbeställt tyg vill vi göra dig uppmärksam på att ångerrätten enligt "Lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler" 2 kap. 11 § punkt 3 inte längre gäller. Detta eftersom produkten tillverkats enligt konsumentens anvisningar med en tydlig personlig prägel.

Skadat gods

Som kund skall du alltid kontrollera varan vid leverans. Om varan skadats under transporten ska du omedelbart göra en anmälan till Posten. Spara alltid den bekräftelse du får på att ditt gods är skadat. Skadan skall sedan utredas av Posten och godset får därför ej repareras, säljas, returneras eller flyttas från leveransadressen. Kontakta oss på info@folklorecompany.com så fort som möjligt efter att du konstaterat skadan.

Priser och moms

Alla priser är angivna inklusive svensk moms (25 %). För kunder utanför EU – samt icke-svenska företagskunder inom EU som kan uppvisa godkänt momsnummer – tillkommer ingen mervärdesskatt. För dem kommer momsen att räknas av från orderbeloppet vid betalning. För kunder utanför EU kan tullavgift tillkomma enligt lokala bestämmelser och debiteras i så fall av fraktbolaget.

Du kan på vår webbsajt välja att visa produktpriser i följande valutor: SEK (svenska kronor), EUR (Euro), USD (amerikanska dollar) samt GBP (brittiska pund). Du kan också välja att genomföra din beställning med någon av dessa valutor. Notera att det kan finnas betalningsmetoder som inte nödvändigtvis stödjer alla dessa valutor.

Integritetspolicy

Du kan läsa om vår integritetspolicy här.

Privat bruk/egen användning

Vi säljer våra produkter samt upplåter rätt att använda vårt designverktyg för privat bruk/egen användning. Det innebär att du får beställa våra varor samt köpa färdigdesignade mönster eller mönster framtagna med hjälp av vårt designverktyg (på de villkor som häri anges) för att använda i den privata sfären. Företag får beställa våra varor för egen användning, ej för vidareförsäljning/vidareupplåtelse.

Det är med andra ord inte tillåtet för dig att sälja vidare produkter som vi tillhandahåller enligt dessa villkor. Du får därför inte köpa färdigdesignade mönster, mönster framtagna med hjälp av vårt designverktyg, färdiga broderier eller andra produkter av oss för vidareförsäljning eller vidarelicensiering utan att vi har godkänt detta i skrift. Du får heller inte sälja broderier som du har gjort med hjälp av mönster framtagna med hjälp av vårt designverktyg.

Vill du använda vårt designverktyg, våra produkter eller tjänster i näringsverksamhet? Vad roligt! Sådan användning omfattas inte av dessa villkor men vi vill gärna att du kontaktar oss så diskuterar vi villkoren för den önskade användningen.

Upphovsrätt och annan immaterialrätt

The Folklore Company innehar (genom ägande eller licens) rättigheterna till innehållet på denna webbplats. Om inte annat framgår av detta avtal har du inte rätt att kopiera, tillgängliggöra eller använda innehållet på dessa sidor utan godkännande från The Folklore Company.

The Folklore Company upplåter en begränsad ej vidareupplåtbar licens för dig att använda designverktyget på webbsidan och däri förekommande designelement för framtagande av egendesignat mönster, som kan köpas i enlighet med dessa villkor för privat bruk/egen användning (se vidare avseende privat bruk/egen användning ovan). The Folklore Company ersätts för din användning av designverktyget genom ditt (eventuella) köp av mönstret i enlighet med dessa villkor. Din användning (utanför designverktyget) av mönstret som du tagit fram med hjälp av designverktyget är således villkorat av att du köpt mönstret av The Folklore Company. Om inte annat framgår av tvingande lag har du ingen rätt att söka komma åt designverktygets bakomliggande källkod eller bakomliggande uppbyggnad eller komma åt designverktyget med något annat gränssnitt än det vi tillhandahåller.

Du som kund har ansvar för att de designelement som du själv tar fram med hjälp av designverktyget inte gör intrång i annan persons eller företags rätt, exempelvis upphovsrätt eller mönsterrätt. The Folklore Company har således inget ansvar gentemot dig eller tredje man för den design som du själv tar fram.

Övrig information

Vi reserverar oss för eventuella tryckfel, fel i information, samt fel i specifikation på samtliga i vårt sortiment förekommande artiklar och tjänster. All bildinformation på våra sidor skall ses som illustrationer, vi kan inte garantera att bilden återger varans exakta utseende och beskaffenhet.

Vid utformning av personligt designat mönster, har du som kund ansvar för att den text du använder i ditt mönster är godkänd map upphovsrätt samt ev. övriga tillämpliga lagar och regler.

Om inget annat anges så är minsta avklipp 50 cm tyg per vara.

Om du är under 18 år måste du ha målsmans tillstånd för att beställa från oss.