The Folklore Company Logo
Vilket broderi passar dig?
Ta vårt quiz!

Om The Folklore Company

Sofia Magnusson, grundare av The Folklore Company
Foto: Nicklas Elmrin

Det hela började med att jag ville ha något personligt på väggen hemma.

Med rötterna i hälsingland har jag vuxit upp i miljöer där handarbete och hantverk varit ständigt närvarande. Var och varannan stugvägg pryds av broderier - ofta bonader med slagkraftiga ord - skapade med stolthet och kärlek. Så vad skulle inte symbolisera mig och mitt arv bättre, än att pryda min storstadslägenhet med en bit folktradition?

Problemen började när jag bestämde mig för att skapa ett broderi med en något modernare touch, med text av Neil Young istället för "Hem ljuva hem". Att det skulle vara så svårt…

Att designa sitt personliga broderi visade sig vara lättare sagt än gjort, vilket jag insåg kunde förenklas och förbättras - och ett frö till The Folklore Company var sått.


The Folklore Company lanserades 2014, och har sedan dess levererat flertalet innovativa och unika digitala tjänster och produkter - med fokus på att underlätta för dig som vill kunna skapa snabbt, enkelt och personaliserat. Men det kommer mera från oss - The Folklore Company har mycket kvar att göra.

Vi har sedan starten märkt att vi har en produkt och en tjänst som står ut. Vi har bl.a. vunnit affärsidétävlingen My Mission samt blivit utvalda till 'Innovations-finalister' på USAs största återförsäljarmässa för pyssel  - Creativation. Men vi har även blivit upplockade i flera av Sveriges största magasin och radiokanaler, som ex.:

Svensk Bokhandel 
Tidningen Skriva
Radio P4 Gävleborg
Tara
Hus & Hem
Radio P4 Göteborg
Amelia
Sköna Hem
Faktum
M Magasin
Göteborgs Posten
Hitta julklappar
Se alla samarbeten

Inte att förglömma de som skriver om The Folklore Company på sociala medier, bl.a. www.kurbits.nuwww.trendenser.se, www.mittliv.sewww.dromma.se, Camilla Läckberg, Jenny Strömstedt, Lisa Lemke – tack för er uppmuntran!

Vår vision är genom att främja och bevara hantverkstraditionen, locka nya generationer att se konsten och lusten i handarbete. Följ med oss på vår resa när vi revolutionerar branschen!

Kärlek,

Sofia


Sofia Magnusson, grundare av The Folklore Company
Foto: Nicklas Elmrin